Matej Jurančič | spletni dnevnik

Jan/10

17

Mallorca #2

Četrtek

Jutranja telovadba

Tokrat sem dan začel z jutranjo (no, dopoldansko) telovadbo v hotelskem fitnesu. Med tem ko sva se s sestrco raztegovala na omejenem prostoru, je ati “surfal” na valovih.

V iskanju odprtega lokala #2

Tokrat smo imeli več sreče že v “domačem” kraju. Naleteli smo na odprto “nemško” restavracijo, Zeitlos. Jasno smo naročili malo tapasov in sangrio :) tele tapase bi lahko jedel cel dan! :)
Je pa spet cel večer deževalo in obenem še konkretno pihalo, tako da zunaj ni bilo veliko ljudi.

Petek

V iskanju sejma

Dopoldne smo se že kar zgodaj odpravili na celodnevni izlet. Začeli naj bi ga s tedenskim sejmom v eni vasici. In tako smo se odpravili proti vasici Sencelles. Tam smo ene pol ure hodili iz ene ozke ulice v drugo in iskali sejem. Našli smo le pekarno z ensaimadas, nato pa ugotovili, da smo v napačnem kraju :) Hitro v avto in po izjemno ozkih cestkah (vinska cesta) do bližnjega Benissalem-a. Sejma je bilo že bolj ko ne konec, vseeno pa smo dobili malo lokalnega sira. Aja, pa še ene “nove” ensaimadas smo našli – take z marelicami ter ene polnjene z grahom in morskimi sadeži.

Po hribih

Nato je sledila pot proti goram. Pred prvim klancem še idilična vasica Selva, nato pa presenetljivo dobra cesta navzgor. Večino poti so bili ob cesti nasadi oljk in pa pešpot (skoraj zagotovo romarska). Prvi postanek smo naredili pri samonstanu Lluc, nato pa nadaljevali pot po izjemno slikoviti pokrajini, med visokimi gorami (najvišji vrh >1400m), oljčnimi nasadi, lepimi dolincami, jezeri in (ponekod) s pogledom na morje. Vsekakor vredno ogleda!

Na nekaterih delih je bilo ob cesti še nekaj ostankov snega, pa niti nismo bili visoko, dobrih 500m nad morjem. No, to ni motilo velikega števila kolesarjev, ki so izkoristili lep dan za gorski trening. Ko smo se končno spustili nazaj v dolino, so nas v Fornalutx-u in Soller-ju pričakali številni nasadi pomaranč in limon ter (ponovno) ozke ulice, večinoma enosmerne ali pa komaj dovolj široke za dva avtomobila.

Ogled gorovja Sierra Tramuntana vsekakor priporočam. Še najboljša kombinacija se mi zdi vožnja z starinskim vlakom iz Palme do Soller-ja nato pa (večdnevno) kolesarjenje po hribih s hitrimi spusti v idilične zalive.

Kajakaš v sončnem zahodu

Pred nočjo je moral ati, jasno, opraviti še krajši trening na vodi. Končal je ravno ob sončnem zahodu.

Sobota

Dan sva s sestrco zopet začela v fitnesu, ati pa v kajaku. Aja no, pred tem smo še vsak eno ensaimado pojedli :)

Nakupovanje

Opoldne sva se z Majo odpravila po “nakupih”. Bila sva v obeh odprih trgovinah :D res dobiš občutek, kot da se sprehajaš po mestu duhov, večina lokalov je zaprtih, ljudi praktično ni – čisto nasprotje tistega, kar je poleti.

· ·

No comments yet.

Leave a Reply

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me