Matej Jurančič | spletni dnevnik

Aug/10

27

Dan -1 in Dan 0 :: Pašman Kajak SeaTour 2010

To je . objava v seriji S kajakom okoli Pašmana in Ugljana

Opis prvega morskega veslaškega podviga: v 4 dneh sem preveslal dobrih 100km po morju okoli Pašmana in Ugljana ter vmes prespal na Ižu.

Dan -1 (torek)

Šele prejšnji dan, v ponedeljek, mi je sploh padlo na pamet, da bi se preizkusil na tem veslaškem podvigu. Tour sem moral začeti čim prej, da bi še ujel “backup” v kampu (sestra s fantom), obenem pa ne prezgodaj, da bi se uskladil s Tininim prihodom na Iž. Tako sem se odločil, da se že naslednji dan podam na pot proti morju.
Prejšnji večer sem začel iskati vodoodporni fotoaparat in ga dopoldne našel (po atijevem predlogu): Olympus Tough u3000. Popoldne sva ga šla že testirat na Savo in bila po ogledu posnetega navdušena – odličen price-performance: za 160€ dela več kot zadovoljive fotografije, snema HD (720p) video, obenem pa naj bi v vodi zdržal do globine 3m.

Čez dan je bilo potrebno spraviti skupaj opremo, malo prilagoditi/popraviti kajak (Prijon Seayak) – namestiti nosilec za fotoaparat (pleksi ploščica, z vrvico privezana na 4 strani), plastificirati papirnate zemljevide, opraviti še lažji “trening” na Savi in nekako spraviti kajak na Imprezo.

Spodaj prilagam še “draft” za seznam tovora, ki sem ga prevažal s sabo:

Seznam opreme

Dan 0 (sreda)

Dopoldne sem opravljal še zadnje malenkosti pred odhodom; na žalost nisem dobil še dodatne baterije za fotoaparat. Sredi dneva sem se končno odpravil proti Pašmanu: zaradi izjemnega tovora na strehi Impreze sem se precej počasi bližal cilju.

Ko sem zvečer le prišel do kampa, sem se takoj usedel v kajak in odveslal nekaj 100m po zalivu. Upal sem, da bom ujel še kak val, a se je veter že zdavnaj umiril. Tako ni bilo nič s pravo generalko, lahko sem samo upal, da ne bo na pravem testu prehudo :)
Maja in Tini sta me še dodatno založila z energijo, tako da sem se moral že prav upirati hranjenju; pripravila sta mi še makaronovo solato za na pot. Ob 23h sem se končno odpravil spat.

·

No comments yet.

Leave a Reply

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me