Matej Jurančič | spletni dnevnik

Sep/10

7

Dan 0 :: S kajakom med Pašmanom in Dugim otokom

To je . objava v seriji S kajakom na Kornate

Drugi morski veslaški podvig, tokrat v samo dveh etapah. Veslanje po V delu Kornatov, med številnimi idiličnimi otočki, vsega skupaj 70km.

Po prejšnjem samostojnem podvigu je bil ati kar malo razočaran, da ga nisem vzel s sabo, češ: “jaz že celo leto (samo) sanjam, da bom preveslal Jadran, ti pa (kar) greš”. Že kmalu po prihodu je oznanil, da greva v septembru skupaj na Kornate. Termin sva večkrat spremenila, nato pa se le odločila (no, ati je določil) za odhod.
Po celodnevnem pakiranju in hitri oddaji popravkov na Creatoorju v Tehnološkem parku sva z OceanX-om na strehi [1. Seayak je še od prejšnjega podviga ostal na Pašmanu] hitela proti Biogradu. No, načrtovanega trajekta nisva ujela, tako da sva imela še več kot dovolj časa za izbor brisače – pač, mami nama ni pomagala pakirat :) Pa to še zdaleč ni bila edina pozabljena stvar – atijev Garmin se je dodobra, še malo s kupčkom, napolnil v času ko sva bila odsotna. Nekje moraš plačati ceno za to, da se le en dan prej odločiš za odhod.
Ob prihodu v kamp so naju že čakale slastne orade, hvala Jakov in Nada. Tako niti nisva kuhala makaronov, ampak sva se precej hitro odpravila spat, pakiranje pa pustila za naslednji dan.

· · · ·

No comments yet.

Leave a Reply

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me