Dan -1 in Dan 0 cover image
To je 1. objava v seriji objav z naslovom S kajakom okoli Pašmana in Ugljana.
čet, 26. avg. 2010

Dan -1 in Dan 0

Dan -1 (torek)

Šele prejšnji dan, v ponedeljek, mi je sploh padlo na pamet, da bi se preizkusil na tem veslaškem podvigu. Tour sem moral začeti čim prej, da bi še ujel backup v kampu (sestra s fantom), obenem pa ne prezgodaj, da bi se uskladil s Tininim prihodom na Iž. Tako sem se odločil, da se že naslednji dan podam na pot proti morju.
Prejšnji večer sem začel iskati vodoodporni fotoaparat in ga dopoldne našel (po atijevem predlogu): Olympus Tough u3000. Popoldne sva ga šla že testirat na Savo in bila po ogledu posnetega navdušena – odličen price-performance: za 160 € dela več kot zadovoljive fotografije, snema HD (720p) video, obenem pa naj bi v vodi zdržal do globine 3 m.

Čez dan je bilo potrebno spraviti skupaj opremo, malo prilagoditi/popraviti kajak (Prijon Seayak) – namestiti nosilec za fotoaparat (pleksi ploščica, z vrvico privezana na 4 strani), plastificirati papirnate zemljevide, opraviti še lažji trening na Savi in nekako spraviti kajak na Imprezo.

Spodaj prilagam še draft za seznam tovora, ki sem ga prevažal s sabo: Seznam opreme.

Dan 0 (sreda)

Dopoldne sem opravljal še zadnje malenkosti pred odhodom; na žalost nisem dobil še dodatne baterije za fotoaparat. Sredi dneva sem se končno odpravil proti Pašmanu: zaradi izjemnega tovora na strehi Impreze sem se precej počasi bližal cilju.

Ko sem zvečer le prišel do kampa, sem se takoj usedel v kajak in odveslal nekaj 100m po zalivu. Upal sem, da bom ujel še kak val, a se je veter že zdavnaj umiril. Tako ni bilo nič s pravo generalko, lahko sem samo upal, da ne bo na pravem testu prehudo :)
Maja in Tini sta me še dodatno založila z energijo, tako da sem se moral že prav upirati hranjenju; pripravila sta mi še makaronovo solato za na pot. Ob 23h sem se končno odpravil spat.