Spletni biseri

Serija objav, v kateri bom poskušal predstaviti nekatere izmed najboljših stvari, povezanih z internetom; tiste, ki nam bodisi olajšajo delo bodisi le popestrijo vsakdanja opravila. Zraven bom dodal še kakšen uporaben namig.

Opera - več kot le še en spletni brskalnik :: Spletni biseri

sre, 3. mar. 2010 14 minut

Pred kratkim je izšla nova različica (pre)malo razširjenega, a odličnega brskalnika, Opera 10.50. Poleg vseh osnovnih možnosti ponuja še cel kup naprednih in tudi unikatnih storitev: od Opera Unite za enostavno deljenje datotek do hitrejšega prikazovanja strani ob slabi internetni povezavi z Opera Turbo in sinhronizacije domala vseh nastavitev med brskalnikom na prenosnem in domačem računalniku kakor tudi na prenosnem telefonu. Vsekakor dovolj razlogov vsaj za poizvedbo, morda celo za spremembo privzetega brskalnika.

Beri daljeNapredno brskanje :: Spletni biseri

sre, 20. jan. 2010 9 minut

V tokratni objavi znotraj serije “Spletni biseri” predstavljam nekaj enostavnih namigov za lažje/učinkovitejše brskanje ter obenem predstavitev nekaterih (manj znanih) funkcij spletnih brskalnikov.

Beri dalje

Spletni brskalniki :: Spletni biseri

sre, 6. jan. 2010 14 minut

S to objavo začenjam serijo objav s skupnim naslovom Spletni biseri. (Predvidoma) vsako drugo sredo bom predstavil kako zanimivo, uporabno podrobnost / funckionalnost, ki nam olajša in izboljša brskanje po spletu. Od spletnih brskalnikov, do spletnih radijskih postaj, RSS virov in še marsičesa. Namen je opozoriti na kakšno (manj znano) funkcionalnost ter izboljšati kvaliteto brskanja. Prva tema so spletni brskalniki ...

Beri dalje