čet, 24. dec. 2009

Vračilo (pre)plačanega zavarovanja za mlade voznike

Pred dvema mesecema sem ob podaljšanju registracije za avto plačal še dodatnih 20% na osnovno zavarovanje za mladega voznika. Glede na to, da je imela sestra le še dober mesec status mladega voznika, sem nekako pričakoval, da zavarovalnice le niso tako “požrešne”, da bi tudi v takih primerih morali plačevati polno zavarovanje. Tako sem bil pozitivno presenečen, ko mi je prijazna uslužbenka na Alpetour Remont povedala, da zavarovalnica po izteku statusa vrne preplačani del zavarovanja. Se pravi, greš na zavarovalnico (v mojem primeru območno enoto ZT), predložiš zavarovalno polico, ter čez kak dan prejmeš nakazilo.

Pohvalno!, toda kaj ko marsikdo, bolje rečeno večina, ni seznanjena s to možnostjo. Politika zavarovalnic tukaj nedvomno ni sporna, kjub temu, da bi na to možnost lahko opozorili; brez dvoma pa niso tako “neumni”, da bi izpustili lahko prislužen denar in nam že ob sklenitvi zavarovanja ponudili možnost plačila dodatne zavarovalnine za točno določeno obdobje ;)

Če boste v podobni situaciji, vsekakor izkoristite to možnost – (v mojem primeru) je slabih 50€ lepo novoletno darilo :)

O tem je pred časom pisal tudi že Anže.