S kajakom okoli Pašmana in Ugljana

Opis prvega morskega veslaškega podviga: v 4 dneh sem preveslal dobrih 100km po morju okoli Pašmana in Ugljana ter vmes prespal na Ižu.

Video povzetek :: S kajakom okoli Pašmana in Ugljana

sre, 8. dec. 2010 2 minuti

Končno je tu še video mojega prvega morskega veslaškega podviga! Gre za mojo sploh prvo montažo videa, uporabil pa sem odprtokodni program PiTiVi. Več o samem programu v kateri od naslednjih objav. Uporabljeni videi so bili posneti v HD (720p), tako da je tudi končni izdelek v taki ločljivosti (1280×720). Nekaj težav sem imel le s ...

Beri dalje



Dan 2 :: S kajakom okoli Pašmana in Ugljana

sob, 28. avg. 2010 7 minut

Za drugi dan sem si zadal, da preveslam najdaljšo etapo. Sprva sem načrtoval spanec že malo višje od Preka, nato pa sem se le odločil, da odveslam čim više ob Ugljanu, po možnosti do kakega kampa. Nisem pa (še) vedel, da zna veter kar lepo popestriti napredovanje.

Beri dalje

Dan 1 :: S kajakom okoli Pašmana in Ugljana

pet, 27. avg. 2010 7 minut

Za prvi dan sem si izbral malo krajšo etapo in po najbolj znanem morju: na Pašman namreč hodim na počitnice že od 1. leta, tako da sem bil letos že 20. leto tukaj. Tudi kar se prenočišča tiče, sem si izbral kar našo nekdanjo “poletno rezidenco” v Solinah. Ker nisem prav dobro vedel, kako bo vse skupaj odvijalo, se mi je zdela to najbolj primerna varianta. V primeru kakršnih koli večjih težav bi se zvlekel na obalo in poklical sestro, da me pride iskat :)

Beri dalje

Dan -1 in Dan 0 :: S kajakom okoli Pašmana in Ugljana

čet, 26. avg. 2010 3 minute

Šele prejšnji dan, v ponedeljek, mi je sploh padlo na pamet, da bi se preizkusil na tem veslaškem podvigu. Tour sem moral začeti čim prej, da bi še ujel “backup” v kampu (sestra s fantom), obenem pa ne prezgodaj, da bi se uskladil s Tininim prihodom na Iž. Tako sem se odločil, da se že naslednji dan podam na pot proti morju.

Beri dalje